“Tralala, tralala…je vesela maškara”

V pustnem času so v našem vrtcu skozi različne aktivnosti potekale pustne dejavnosti: izdelovanje pustnih mask in dekoracije ter prepevanje pustnih pesmic. Ker je letos pustni torek bil v času počitnic, so nas različne maškare obiskale v petek 21.2.. Otroci so kar ostali doma, v vrtec pa so prišle pustne šeme: miške, koranti, vojaki, spidermani, muce, gasilci … In veste kaj? Tudi vzgojiteljev ni bilo. V igralnicah in po hodniku vrtca so se sprehajali indijanci, telebajski, buče, klovni.., ki so skupaj s pisano druščino maškar poskrbeli, da se je igrivo ter razigrano vzdušje širilo od vrat do vrat.

Kot vsako leto pa smo sodelovali na zdaj že tradicionalnih povorkah v Zavrču in Cirkulanah. V Zavrču so sodelovali naši prijatelji iz najstarejše skupine in vrtca Zavrč, v Cirkulanah pa otroci iz obeh vrtcev s svojimi starši. Letos smo se predstavili s skupinsko masko PAJKOVA MREŽA, za katero smo si  kostume izdelali sami, na pustni delavnici.

Največje presenečenje pa je bil obisk pravega koranta. Vzgojiteljica Maruša nam je povedala vse o korantu, nam pokazala vse kar pravi korant potrebuje in naš pogumni Žan si je nadel korantijo. Skupaj sta nam z zvoki zvoncev pričarala pravo pustno vzdušje. Priznamo…nekatere je bilo malo strah, ampak res čisto malo.

Prepustite se vzdušju pusta, širokousta in si oglejte delček pustnega rajanja.

no images were found

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)