Zima in pust pri Pikapolonicah

“Zima, zima bela…”…ampak zima nikakor ni hotela pobeliti naše pokrajine. Kljub temu pa je bila mrzla, zato smo si izdelali zimska oblačila. Preizkusili smo se v prepletanju volne in si izdelali pisane rokavice. Naše prstke smo razgibali z izdelovanje kroglic iz krep papirja in nastale so tople kape. Ker pa imamo radi pisano, smo jih pobarvali z voščenkami vseh barv.

Večkrat so nas na naši terasi obiskali ptički, zato smo se odločili, da jim na teraso damo čisto pravo leseno krmilnico. Pobarvali smo jo z pisanimi barvami, da bi jo hitro opazili. Seveda pa smo vanjo nasuli semena sončnic, pšenico, koruzni zdrob… Ptičje hiške pa smo izdelovali tudi iz tulcev. Iz papirja smo izdelali tudi ptičke in z njimi okrasili našo igralnico.

Preko fotografij smo spoznali različne vrste ptic. Najbolj so nam bile všeč sove, zato smo si jih tudi sami izdelali. Da so nastale sovice, smo lepili, risali, izrezovali. Ponosno smo jih dali na naš hodnik.

Obiskala nas je tudi medicinska sestra Mojca, ki ima za nas vedno nekaj zanimivega. Tokrat nam je pokazala pribor, ki ga pri svojem delu uporablja zobozdravnik. Z njeno pomočjo smo si tudi umili zobe.

Na šolskem dvorišču smo si ogledali mobilno policijsko postajo.

V norčavem pustnem času smo se spremenili v like iz risank in pravljic. Izdelovali smo si različne maske in dobili smo prav poseben obisk- obiskal nas je čisto pravi korant.

Toliko vsega smo počeli. Zato je najbolje, da si delček tega ogledate na fotografijah

no images were found

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)