Mrzli januar in norčav pustni februar

Tudi meseca januar in februar sta bila za Malčke palčke delavna, zanimiva, raziskovalna, ustvarjalna,…

Takoj po vrnitvi z božično- novoletnih počitnic smo medse sprejeli novinca Taja, ki se je lepo vključil v našo skupino in otroci so ga lepo sprejeli. Tako se je naša skupina napolnila do zadnjega kotička.

V januarju nas je obiskala teta Mojca- zobna asistentka, ki nas je s pravljico popeljala v svet zdravih zobkov. Otroci so ji tudi z veseljem pokazali svoje zobke. Pogledala je ali si jih vsak dan umivajo in koliko jih sploh že imajo v ustih. Za nagrado so dobili štampiljko in pobarvanko.

Veliko smo prepevali, predvsem zimske pesmice in upali, da bomo priklicali kaj snega. Ob tem smo ploskali, tleskali s prsti, topotali z nogami,…nekajkrat smo si prinesli male instrumente in muzicirali- ter tako spoznavali zvoke glasbil. Izdelali smo tudi majhne pingvine za dekoracijo na garderobnih omaricah, ki lahko kasneje doma služijo kot lonček za barvice. Najraje pa smo bili v naši veliki telovadnici. Tam smo si postavili mali poligon, na katerem so otroci razvijali motorične spretnosti, lovili ravnotežje,… Uzivali so na malem toboganu in pri plazenju v tunelu, guganju na veliki blazini za guganje, skakali in kotalili so se na velikih žogah- skokah, igrali z barvnimi obroči,….. Zmagovalci pa so bili tricikli, skiroji, poganjalci- tukaj pa so uzivali do onemoglosti- zelo dobro jim je šlo,….otroci so urili različne spretnosti- od ravnotežja do poganjanja kolesa z lastno aktivnostjo. V igralnici smo z barvnimi kockami in različnimi barvnimi gradniki spoznavali osnovne barve in jih razvrščali, poimenovali. Postavljali smo visoke stolpce in gradili hiše, mostove,… Veliko smo risali in barvali pobarvanke- tako so se otroci urili v pravilni drži barvice, uporabi barv, vztrajnosti pri delu in podobno. Zelo radi smo gledali slikanice in knjigice, revije, igrali smo se različne namizne igre in tako razvijali fino motoriko, vztrajnost, natančnost,….

Februarja nas je obiskla tudi naša lutkovna skupina iz Maribora, ki nam je zaigrala tretjo predstavo. Začeli smo se pripravljati na pust in našo pustno povorko. Za starše in otroke smo pripravili pustno delavnico ter sodelovali na pustni povorki v Cirkulanah. V teh pustnih dneh naj je obiskal tudi čisto pravi korant. Imeli pa smo še pustno zabavo v maskah. Medse smo sprejeli še novinko Sofijo in se tako posloviti od prijateljice Arine, ki je kot najstarejša v skupini prestopila v skupino Škrati, kjer se odlično znajde.

Ob koncu meseca februarja pa smo si, utrujeni od vseh pustnih norčij, privoščili zaslužene POČITNICE.

no images were found

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)

Komentiraj

Uvrščeno v Lupinice, Skupine

Komentiranje je onemogočeno.