Kako smo Sončki preživeli januar in februar

Meseca januarja smo pri Sončkih velik del namenili pogovoru in utrjevanju pravil. Veliko dejavnosti je potekalo na temo o prijateljstvu, kjer smo se seznanili s pravilnim odnosom do sovrstnikov, do vzgojiteljev in staršev ter navsezadnje tudi do predmetov. Preko različnih iger (Rdeča žoga, Ti si krokodil, Zamenjaj stol, Šivam mrežo, Pozdrav prijatelju), smo urili vztrajnost, poslušnost, upoštevanje in poslušanje navodil, predvsem pa se navajali na glasno in jasno izgovorjavo. Prav tako smo v začetku leta velik del pogovora namenili spremembah v naravi – na drevesih, travnikih, hišah, pri oblačilih, zdravju, avtomobilih, itd. Pri likovnih dejavnostih smo si pričarali zimsko vas v naši igralnici ter poskrbeli za zimska oblačila. Spoznavali smo različne tehnike ustvarjanja (obrisovanje, prerisovanje, simetrija, tapkanje z palčki, gobico, izrezovanje, lepljenje, itd. Izvedli smo različne poligone, kjer smo razvijali spretnost, ravnotežje, koordinacijo, plazenje, lazenje, kotaljenje, izvajali sonožne poskoke, se podali na sprehod v naravo, izvajali gibalne minutke na terasi, dnevno pa poskrbeli, da so nam pravila osvajanja namiznih iger postajala domača. Seznanili in rokovali smo se z zobozdravstvenimi pripomočki, skrbeli za higieno zob, izvajali sproščene oblike igre v kotičkih (igra z dojenčki in vozički, gradniki in avtomobili, kuhinjski kotiček). Prav tako smo praznovali rojstne dneve naših prijateljev, prepevali pesmice ter se ob glasbi pošteno razmigali.

Kljub temu , da ni bilo snega in je bilo mrzlo smo v februarju spoznavali zimska oblačila. Otroci so uživali, ko smo na tla obrisali dva otroka iz naše skupine. Z velikim veseljem so jima naslikali zimska oblačila. Ob tem smo spoznavali tudi pravljice kot so: Babica Zima, Muca Copatarica, Kdo je napravil Vidku srajčico, Mojca Pokrajculja in tako dalje. Vse pravljice smo likovno poustvarili, tako smo naslikali babico, si izdelali copatke, se oblekli v Videka, počistili stanovanje…. Da pa nismo samo spoznavali pravljic, smo spoznali tudi našega pesnika dr. Franceta Prešerna. Naučili smo se peti himno, pesnika naslikali, izdelali knjižna kazala, prebrali si Povodnega moža in ob glasbi zaplesali poslednji Urškin ples s povodnim  možem. Obiskala nas je tudi »Mobilna policijska postaja«, katero smo si z velikim veseljem ogledali. Ob  valentinovem smo ustvarjali s tempera barvami velike srčke. V tednu pusta smo se naučili novo pesmico:

Od hiše do hiše,

od vrat do vrat,

prinašamo smeha

in smehom pomlad.

Zato pa nam dajte

en dinarček dva ,

tri bobe, tri krofe,

en košček mesa.

Tako smo našemljeni in v pustnih očalih hodili po vrtcu od skupine do skupine. Otroci so se zamaskirali v prince, princeske, klovne, sidermane, dinozavre, pikapolonice in z velikim veseljem rajali na pustni zabavi. V vrtcu se nam  je predstavila maska koranta z vsemi dodatki. Izdelali smo si tudi pustno masko za pustno povorko: »PAJKOVA MREŽA S PAJKI«. Vse skupaj si lahko ogledate na slikah.

no images were found

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)