“Ku-ku bube smo tu!”

Kako hitro minevajo dnevi, sploh takrat kadar smo veseli, razigrani, ustvarjalni in predvsem zabavni. Vse to smo bili ves čas od kar smo se nazadnje javljali z našimi zanimivimi dogodivščinami. Kaj smo počeli v mesecu marcu in aprilu pa vam povemo sedaj.

Mesec marec je res nekaj posebnega, saj ga vsako leto namenimo našim družinam. Otroci so z veseljem predstavili svojo družino ob fotografijah, ki so jih kasneje nalepili na čudovite hiške sreče. Veliko smo ustvarjali, saj smo želeli na materinski dan domov odnesti prav posebna darilca. To nam je tudi uspelo. Starši naših »bub« so bili zelo veseli in navdušeni nad darilci. Mamicam, atijem, sestricam, bratcem, dedkom, babicam in vsej javnosti smo pripravili tudi prijetno presenečenje. Naučili, zapeli in posneli smo dve lepi pesmici, ki so si jih zaradi epidemije lahko ogledali na spletu. Nastop ob materinskem dnevu je bil torej letos nekoliko drugačen, ampak še vedno prisrčen in lep.

Po materinskem dnevu pa smo že bili z mislimi pri veliki noči. Obiskal nas je zajček Pablo s svojo zanimivo zgodbo v knjigi. Otroci so izvedeli zakaj velikonočni zajček nastavlja čokoladna jajčka in ne boste verjeli, tudi nam je pripravil zanimiv lov za zakladom. V okolici vrtca nam je pustil sporočilca z nalogami ter namigi, ki so nas na koncu pripeljali prav do zaklada. Kaj se je v njem skrivalo pa kar povprašajte otroke.

Vreme nam v marcu oziroma aprilu ni bilo kaj preveč naklonjeno ampak, ko je posijalo sonce smo ga hitro izkoristili in smuknili ven. Takrat so otroci postali pravi raziskovalci. Na travniku so pregledali vsak kotiček in tako spoznali rastline in živali, ki živijo na njem. Izdelali so tudi dva zelo zanimiva plakata. Ob pogledu na prelepo spomladansko naravo pa so spoznali tudi, kakšna so drevesa spomladi. Zelo lepo so jih tudi narisali in odtisnili. Pogovorili smo se tudi kako lahko poskrbimo, da bo narava ostala čista in prijazna ljudem ter živalim. Pogledali smo si zanimivi posnetek  o tem kaj lahko storimo, da bo smeti in odpadkov čim manj. Tudi sami smo poskrbeli, da je v okolici vrtca smeti manj, saj smo jih kar nekaj pobrali ob vseslovenski čistilni akciji.

Otroci v skupini »bube« so zelo vedoželjni in veseli vsakega novega iziva. Vzgojiteljice smo jim od januarja pa vse do maja ponudile tudi nekaj dejavnosti v angleškem jeziku. Tako so v angleškem jeziku prisluhnili pravljici o povodnem konju Henriju in se zabavali ob socialnih in elementarnih igrah. Starši, če bi bili zraven ne bi verjeli kako otroci zmorejo komunicirati tudi z nekom, ki govori angleško. Otroci so preprosto povedano zelo uživali.

Kadar je le mogoče, se otroci in vzgojiteljice iz skupine »bube« odpravimo v naravo. Velikokrat se odpravimo na sprehod  tudi ob glavni cesti. Takrat zelo veliko pozornost namenimo prometni vzgoji oziroma varnosti otrok na cesti. Kot vsako leto smo se tudi letos pridružili projektu Pasavček. V okviru projekta, ki ga izvajamo že od začetka šolskega leta smo se naučili veliko o prometu, prometnih znakih, predvsem pa smo si zapomnili znan Pasavčkov rek: »Red je vedno pas pripet«! Otroci so ob zbiranju žigov dokazali, da se še kako dobro zavedajo, da je potrebno v avtomobilu tudi na kratki razdalji biti pripet. Prepevali in plesali smo pesmice o prometu. Naučili smo se dve čudoviti deklamaciji o prometu in se izvrstno izkazali pri likovnem ustvarjanju.

Vse kar otroci doživijo v vrtcu je zares težko zapisati. Te naše in vaše »bube« so res že zelo velike, zato jih kar povprašajte po dogodivščinah v vrtcu. Zagotovo izveste še več. Lep »bubastičen« pozdrav od »bub« in vzgojiteljic.

(Skupno 317 obiskov, današnjih obiskov 1)