Marljive lupinice

V skupini Lupinice smo letošnjo pomlad zelo delavni. Izdelali smo darilca za mamice ob materinskem dnevu, vmes smo praznovali rojstne dneve- letos, malo drugače, ampak prav tako veselo (epidemija tudi nam v vrtcih ne prizanaša).

Veliko časa smo posvetili projektu Pasavček, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Tako smo se veliko naučili o prometu, spoznali nekatere prometne znake, se pogovarjali o nesrečah, ki se lahko pripetijo, če nismo previdni. Spoznali smo kresničko, ki jo uporabljamo ponoči in ob slabi vidljivosti.

Z velikim veseljem smo se igrali na igralni podlogi – cesti, spoznavali različne situacije na cesti, se vozili s poganjalci in tricikli ter skiroji. Najprej seveda kar tako brez ovir, nato z ovirami, na koncu pa še z upoštevanjem nekaterih prometnih znakov. To je bilo zabavno. Za dobro opravljeno delo smo se nagradili s štampiljko pasavčka.

Vzgojiteljica Mojca je v igralnico nekega dne prinesla avtosedež. To pa je bilo nekaj – otroci so bili navdušeni. Vsak se je usedel nanj, vzgojiteljici sva jih pripeli z varnostnim pasom in skupaj smo se “odpeljali na morje na sladoled”.

Največ časa smo posvetili igri z različnimi igračami. Igrali smo se v igralnici, če pa je bilo lepo vreme, pa smo hitro smuknili na teraso, kjer smo uživali na svežem zraku. Veliko smo prepevali, plesali in se nadvse zabavali.

Veliko smo delali tudi na upoštevanju pravil igralnice, na poslušanju, na samostojnosti otrok – pri sezuvanju, obuvanju, umivanju, brisanju rok, pospravljanju posode na voziček, pospravljanju igrač,…

Medse smo pa meseca maja v našo skupino sprejeli novo deklico z imenom Klara. Zelo smo je bili veseli. Upamo, da se bo imela lepo med nami.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)