Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letos smo v našem vrtcu obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, 19.11. Njegova izvedba je zaradi epidemije bila malo drugačna kot pretekla leta.

V tem času smo se v preteklih letih razveselili obisk čebelarjev, ki so nam dopoldan popestrili s predstavitvijo svojega dela. Letos takšna izvedba ni bila mogoče, smo pa kljub temu nadvse uživali, saj nas je v vrtcu obiskala čebelica Lidija, ki nas je popeljala v čudoviti svet pesmi in plesa.

Prepevali smo nam že znano pesem “Čebelica” (Janez Bitenc). Posamezniki so si nadeli kostume čebelic in vsebino pesmice tudi uprizorili. Nato pa se je začela prava zabava, saj nas je čebelica naučila koreografijo pesmi “Zum, zum, zum” (Romana Krajnčan).

Priprave na Tradicionalni slovenski zajtrk so potekale skozi ves teden. Tako smo po skupinah likovno ustvarjali na temo čebelic, pogovarjali smo se o pomenu zajtrka za naše telo, spoznavali smo življenje čebelic preko pravljic, pesmic. Poslušali in prepevali smo pesmi o čebelah, pripravljali smo namizne pogrinjke.

In kaj smo zajtrkovali v petek?…Na naših krožnikih niso manjkali domač kruh, med in maslo. Pili smo mleko, za na konec pa smo pojedli še jabolko.

Delček vsega si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)