PRI LUPINICAH

Jesenski čas se je prevesil v lepe pisane obleke gozda in narave. Tako so se tudi naši najmlajši otroci navadili življenja v vrtcu in smo sedaj že prav velike Lupinice. Na začetku meseca septembra smo velik poudarek namenili samostojnosti otrok, sploh pri prehranjevanju in sami hoji. Danes smo že pravi velikani, saj vendarle samostojno posežemo po hrani, za seboj znamo počistiti, predvsem pa že strumno korakamo in se veselimo vsakega dne posebej.

Jesenske mesece smo veliko preživeli na terasi – se igrali, razgibavali z žogami ali ob slikicah, predvsem uživali na sončku ter opazovali večje otroke na igrišču vrtca. Bili smo tudi na šolskem igrišču in lovili listke, se plazili na hrib ter likovno ustvarjali po asfaltni površini vrtca. Zelo radi poslušamo glasbo, plešemo na blazini in pojemo.

Po vsebini pesmice »Živali jeseni« je nastal projekt. Naslikali smo ježka z listjem, medvedka, veverico in ptice, ki smo si jih razstavili na omaro v igralnici. Spoznavali smo tudi pravljico »Razbita buča« in se obenem srečali z ročnimi lutkami.
Seveda smo poskrbeli tudi za dekoracijo na hodniku in pravo teto Jesen. Ste si mar ogledali naše ježke?

Kaj več, pa v naši galeriji.

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)