Na zaslužene počitnice odhajamo tudi Lupinice

Tudi maj in junij sta bila za Lupinice zelo delovna meseca.

Takoj v začetku meseca maja se nam je pridružila novinka Klara.

Medse smo sprejeli tudi študentko Barbaro, ki se je ves mesec maj pridno igrala z nami in nam pomagala pri vseh dejavnostih. Pokazala nam je tudi veliko novih stvari. Skupaj so sadili koruzo in fižolo, ter jo potem vsak dan lepo zalivali. Rastlinice so lepo rasle in otroci so bili ponosni nanje. Skupaj so okušali različno sadje- tudi takšno, ki ga mogoče otroci še niso nikoli poskusili. Skupaj so peli, plesali, šteli, spoznavali oblike, barve,…in še bi lahko naštevala.

V maju smo izvedli tudi projekt Trajnostna mobilnost, pri katerem so sodelovali tudi starši. Otroci so skupaj z njimi v vrtec prihajali peš. V vrtcu pa so na svojega zajčka prilepili bel krogec. In tako je siv zajček (od izpušnih plinov avtomobilov) postajal iz dneva v dan bolj bel.

Veliko smo se pogovarjali o prometu, se vozili s skiroji, tricikli, poganjalci,… spoznavali prevozna sredstva, različne vrste prometa, se igrali z železnico, avtocesto, avtomobili,…

Ne smemo pozabiti tudi na naš športni dan na stadionu- na naš kros. Sodelovale so vse štiri skupine. Lupinice smo imele krajšo pot, ostali pa kar cel krog. Na koncu smo tekle tudi vzgojiteljice, navijali pa so otroci. To je bilo šele zabavno,…

Izdelali smo tudi poletno dekoracijo v igralnici. Barvali smo ribice in jih razstavili ter se tako počasi pripravili na dooooolgoooo poletje in na brezskrbne počitnice.

Ob koncu vam naj prišepnemo še to, da se bodo čez poletje iz  nekaterih Lupinic razvile majhne Gosenice.

Dolgo, vroče poletje vam želimo in lepe počitnice.

Se beremo jeseni.

Vaše Lupinice

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)