OD POMLADI DO POLETJA

Pa smo pri našem zadnjem javljanju v tem šolskem letu. V teh nekaj mesecih se nam je ponovno veliko dogajalo. Pa poglejmo.

V mesecu marcu smo v sodelovanju s šolo pripravili čudovito prireditev za mamice, babice ter jim podarili skromna darilca, ki so jih otroci izdelali sami.

Konec marca smo se posvetili prazniku Velike noči- barvali jajčka, se pogovarjali o prazniku – simboliki praznika, velikonočni košarici, kaj je značilno za naš kraj in še kaj.

Mesec april in maj smo posvetili tudi projektu Pasavček, kjer smo se veliko naučili o prometu, pravilih v cestnem prometu, uporaba  varnostnih [AG1] pasov, otroških sedežev in podobno. Obiskal nas je tudi policist iz PP Gorišnica.

Sodelovali smo na vrtčevskem krosu na prireditvi Atletskem troboj, ki ga je organizirala šola- tokrat kot navijači.

Ogledali smo si razstavo čebele velikanke v Parku dediščine. 

V maju smo spoznavali tudi travniške cvetlice, jih opazovali, poimenovali. 

Kot blisk je prišel mesec junij, ko smo se v skupini začeli pripravljati na našo zadnjo prireditev Zaključek vrtca in slovo mini maturantov. Veliko smo vadili- plesali, peli, deklamirali, barvali, risali, izrezovali…

Redno nas je obiskovala zobna asistentka iz Zobozdravstvenega centra Ptuj, ki nam je povedala nekaj pomembnih informacij o zobni higieni. 

Z gozdarjem pa smo ponovno obiskali gozd in se naučili veliko novega, ponovili Gozdni bonton in še kaj.

Pripravili smo odlično prireditev ob zaključku šolskega leta, poslovili smo se od bodočih šolarjev.

Čisto ob koncu pa smo obiskali še zaključno prireditev v šoli- proslavo ob državnem prazniku. Obiskal nas je tudi glasbenik Adi Smolar.

Za nami so štirje zelo delavni meseci, kjer se nam je, kot ste lahko prebrali, zgodilo zelo veliko…mogoče smo celo še kaj pozabili napisati…

Zdaj pa nas čaka dolgo vroče poletje.

 PA LEPE POČITNICE


 [AG1]

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)