GOSENICE SO SE ZABUBILE

Poletne počitnice so za nami in pogumno smo zakorakali  v novo šolsko leto. Skupino Bube je začelo obiskovati 20 otrok, starih od 2- 5 let.  Z novembrom pa se je en otrok ( najstarejši)  premaknil v skupino Metulji, tako da je zdaj 19 BUB.

September je bil uvajalni mesec, kjer smo se spoznali pravila skupine,  ter odkrivali okolico vrtca.

Že prvi mesec smo sodelovali v projektu VARNO S SONCEM.

Veliko smo se pogovarjali o jeseni- značilnosti jeseni, opravila v jeseni, živali v jeseni , spremenljivo vreme v jeseni, čudovite barve v jeseni,…

Imeli smo evakuacijsko vajo, sodelovali v projektu Ulice otrokom, povabili dedke in babice, ter z njimi odšli na krajši pohod, posladkali smo se tudi s kostanjem na tradicionalnem kostanjevem pikniku.

Sprehajali smo se po okolici, opazovali spremembe v naravi, obiskali gozd in občudovali barve ter iskali najlepšo.

K nam je prišla tudi zobna asistentka in nas malo poučila o higieni zob, kako pomembno je umivanje zob in obisk zobozdravnika.

Obiskali smo cirkulanske gospodinje , ki so nas prijazno povabile na pečen krompirček. Mmmm, kako je bilo dobro.

In že so bile tu JESENSKE POČITNICE.

Pogovarjali smo se o tradicionalnem slovenskem zajtrku- kako pridobimo mleko, med, kruh, jabolka. Pridelovanje hrane nekoč in danes. Izdelali smo tudi nekaj izdelkov. Imeli smo tudi LOKALNO TRŽNICO VRTCA CIRKULANE.

In že je tu praznični december. Pospravili smo jesen z našega hodnika. Izdelali smo zimsko- praznično dekoracijo, snežinke, voščilnice za naše družine….

…in se fotografirali za nov koledar in za spomin …

To je le nekaj utrinkov naše skupine. Verjetno smo kaj tudi pozabili omeniti, saj se nam dogaja veliko vsega. Sicer pa spomine nosimo v srcu. 

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)