…LE KAJ NAM BO PRINESLO LETO 2024…

Božično- novoletne počitnice so za nami in mi smo se ponovno vrnili v vrtec. Tam nas je, kot vsako leto, pod smrekico čakalo presenečenje- darila za skupine… in seveda čakalo nas je tudi pismo Božička.

Mesec januar smo namenili živalim pozimi- kako živijo, kako se prehranjujejo, ko hrane ni na pretek, kdo jim pri tem pomaga in kako,…

Izdelali smo zimsko drevo,  ptičje hišice in naredili čudovito razstavo na hodniku.

Namestili smo tudi ptičjo hišico na terasi pred igralnico ter vanjo nasuli hrano. Na tramove pred igralnico smo obesili tudi pogačice. Tako smo lahko vsak dan opazovali ptice, ki so prišle k nam na okrepčilo.

Prebrali smo zelo veliko pravljic na temo zima in živali pozimi- jih obnovili, ter se o njih pogovarjali.

In končno- zapadel je sneg- to je bilo veselje,…Otroci so drčali po hribu, se kepali, naredili snežaka, pili čaj v snegu in še in še,…

Mesec februar pa je bil tradicionalno posvečen pustu in pustnim norčijam. Izdelovali smo pustne maske, pustne dodatke, peli pustne pesmice, plesali in se zabavali,…Sodelovali smo na pustni povorki v Cirkulanah- predstavili smo se s pustno masko PAV- bili smo pisano čudoviti. Pustno obdobje pa smo zaključili s pustnim rajanjem na pustni torek.

Zdaj pa že nestrpno čakamo prve znanilce pomladi, toplo sonce ter neskončne sprehode v naravi.

Vaše BUBE

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)