POKUKAJTE K »VELIKIM« GOSENICAM

Otroci skupine Gosenice smo zelo pridni, saj smo že vsi brez pleničke in pridno uporabljamo školjko ali kahlico. Da smo pridni, je videl tudi Božiček. Celo leto nas je opazoval in nas v mesecu decembru tudi obdaril. Zelo smo bili veseli daril pod našo novoletno jelko in le-te smo z veseljem odprli ter se z njimi zelo radi igramo.

Dodobra smo že zakorakali v pomlad, ampak radi bi vam povedali in pokazali kaj vse smo počeli pozimi. Pogovarjali smo se o zimskih oblačilih in jih tudi z različnimi likovnimi tehnikami izdelali. Tako so nastale pisane kapice, rokavičke in izdelali smo dekoracijo, ki je v zimskem času krasila našo avlo vrtca.

V vrtcu nas je tudi obiskal čisto pravi korant/kurent. Vzgojiteljica Maruša nam je pokazala njegovo oprema in nas podučila o pomenu tega pustnega lika. V skupini smo tudi  izdelali plakat s kostumi, ki so značilni za naš kraj in našo bližnjo okolico. Tako smo spoznali lik korant/kurent, pokače, ruso, babe, ki nosijo deda  in podobno. Izdelali smo tudi klovna z zelo pisano frizuro. Le-to smo naredili z barvo, ki smo jo s slamico razpihali po listu. Dodali smo obraz, oči, ter pisano kravato in že so se znašli na hodniku, kjer so si jih lahko ogledali tudi starši. V avli vrtca smo premagovali prav posebni gibalni poligon, ki smo ga kar poimenovali pustni poligon, saj smo najprej preskakovali pisane obroče, nato smo podirali keglje – klovne, nato smo se pomerili v »dvigovanju uteži«, del poti smo se spremenili v konjske jezdece in na koncu smo z barvnimi žogicami okrasili pisanega metulja. Zelo smo uživali.

Kot pa se za pravi pust spodobi, smo si tudi mi pripravili pravo pustno rajanje. Na pustni torek v vrtcu sploh ni bilo otrok, le maškare, ki pa so veselo rajale ob glasni zabavni glasbi. 

Po pustnem času pa pride prav poseben praznik, ki mu rečemo kar praznik zaljubljencev – Valentinovo. Takrat se spomnimo oseb, ki jih imamo najraje in jim podarimo kak srček. Tudi sami smo jih izdelali in to kar iz kamenčkov. Vzgojiteljica je najprej kamenčke  oprala, nato pa smo s prstki odtisnili srčke. Vzgojiteljica jim je nato dodala roke, noge, oči in z njimi smo razveselili svoje starše, ter jim z objemčkom pokazali kako radi jih imamo.

Letos je naša skupina vključena v prav poseben projekt »Pomahajmo po Sloveniji«, v okviru katerega se virtualno srečano z novimi prijatelji iz skupine Balončki, iz vrtca Straža, pri Novem mestu. Ob vsakem srečanju obravnavamo določeno tematiko- tematiko petih prstkov. V zimskem času smo se srečali že drugič in tematika drugega prstka je »Jaz in moja družina«. V ta namen smo res veliko aktivnosti posvetili tej tematiki. Izdelali smo družinsko drevo. Starši so vzgojiteljici poslali družinske fotografije. Vsak izmed nas je  odtisnil drevo in kasneje na le-to prilepil svoje družinske člane. Na začetku nismo vsi vedeli imena svojih družinskih članov. Sedaj pa že vsi znamo opisat svojo družino in družinske člane tudi poimenovati.

Izdelali smo tudi hiške, za katere smo uporabili takšne barve, kot je naša hiška. Dodali smo okna, vrata in seveda fotografije svoje družine. Le-te lahko skupaj s starši pogledamo vsak dan, saj so razstavljene na hodniku.

Kot ste lahko prebrali, smo res bili zelo pridni in še naprej se bomo zelo trudili, se pridno »učili«, razvijali svoje sposobnosti in komaj čakamo, da vas spet razveselimo s kakšnimi fotografijami. Zdaj pa le pokukajte med fotografije in se sami prepričajte, da nam nikoli ni dolgčas.

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)