…IN LUPINICE SE SPREMENIJO V GOSENICE…

Končalo se je dolgo vroče poletje in prišel je mesec september. Devetim otrokom iz skupine Lupinice so se pridružili štirje novinci. In tako je v igralnico Gosenice zakorakalo trinajst otrok- dvanajst dečkov in samo ena deklica. Novinci so se zelo hitro vključili v vrtec, v skupino,…Otroci so jih lepo sprejeli in se odlično razumejo-  pri igri in dejavnostih dobro sodelujejo.

Uvajalni mesec september smo namenili spoznavanju nove igralnice, spoznavanju novih otrok, spoznavanju drugih vzgojiteljic  v vrtcu in ostalih delavcev vrtca,… Spoznavali smo bližnjo okolico vrtca, se sprehodili do gozda, potoka, pokošenega travnika, vmes pokukali še na sosednji vrt, v sosedov sadovnjak, od daleč smo opazovali vinograde in še kaj.

Odpravili smo se tudi na pohod z nahrbtniki, kar je bilo še posebej zabavno.

V mesecu oktobru smo preživeli pester teden- Teden otroka. Vzgojiteljice smo za otroke vsak dan pripravile nekaj novega, zanimivega. Obiskal nas je tudi policist Policijske postaje Gorišnica, ki se je z nami družil na prostem. Prav tako so nas obiskali  gasilci PGD Cirkulane, ki so nam na vrtčevskem parkirišču pokazali gasilski avto in nam predstavili vso opremo v njem in tisto, ki jo imajo oblečeno na sebi, kadar gredo gasit požar.

Prav tako smo v tem mesecu izkoristili vsak lep dan, za bivanje na prostem- sprehod, igro na igrišču ali terasi. Opazovali smo naravo in spremembe v naravi, se veliko pogovarjali, zapeli kako jesensko pesmico in podobno. Veliko smo tudi likovno ustvarjali.

V igralnici pa smo ponavljali in upoštevali pravila naše skupine. Otroci so se navajali  na samostojnost pri obuvanju, oblačenju, uporabi stranišča, umivanju,…

Sami si že znajo postreči- prinesti k mizi zajtrk, kosilo, malico, čaj in potem vse tudi sami pospravijo na voziček.

Trudimo se, da je naša igralnica vedno urejena, da so igrače zmeraj pospravljene, da je vse na svojem mestu. Saj le tako se vsi v igralnici dobro in domače počutimo.

Otrokom nagajajo le bolezni- viroze, ki občasno zdesetkajo igralnico. A mi se ne damo.

Zaradi epidemioloških razmer v državi, smo še vedno zelo omejeni pri določenih dejavnostih. Ob upoštevanju vseh navodil in priporočil pa nam vseeno uspe pripraviti dejavnosti, ki so zanimive in raznolike za otroke. Vzgojitelji se zelo trudimo, da otroci ne bi preveč občutili vsega stresa okrog te bolezni.

Vzgojiteljici skupine Gosenice sva zelo veseli, da otroci zelo radi prihajajo v vrtec in da se odlično razumemo med seboj.

Zdaj pa že drvimo mesecu decembru naproti.

Se beremo…

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)