POMLAD PRI LUPINICAH

Pomlad pri lupinicah je bila zelo razigrana in ustvarjalna. 

Spoznavali smo znanilce pomladi. Barvali smo zvončke, trobentice in vijolice. Zelo nam je zanimivo barvanje na velikem listu papirja, kjer ustvarimo skupen izdelek, ki nam krasi našo igralnico.

Sodelovali smo v projektu Pasavček. Pri tem projektu smo si izdelali plakat. Pobarvali smo cesto in na plakat zalepili prevozna sredstva.  Uživali smo v vožnji s poganjalci. Zelo zanimive so nam bile knjige z vozili. Ker se pri pospravljanju učimo razvrščanja igrač, smo to poskusili tudi na malo drugačen način.

Zelo radi se igramo z dojenčki in jih peljemo z vozički na sprehod. 

Posadili smo si rožice in jih opazovali kako rastejo. Ker je aprilsko vreme deževno smo si izdelali dežnike in dežne kapljice. Naše okno nam je krasila tudi mavrica, ki smo jo barvali na velikem listu papirja.

Opazovali smo kako vse zeleni in cveti. Tudi mi smo si izdelali cvetoče drevo.

V maju smo praznovali svetovni dan čebel. Ogledali in potipali smo lahko satje in čebelji vosek. Najboljše pa je bilo, ko smo lahko med poskusili v pripravljeni sadni malici.  Vzgojiteljica nas je z medom namazala po stopalih in nas masirala. Vsi smo zelo uživali.

Zelo so nam bili zanimivi različni poskusi, pri katerih smo z veseljem sodelovali.

Spoznavali smo travniške rastline in živali. V igralnici smo imeli velik šopek iz travniških cvetic. Z lupo smo si ogledali nekaj travniških živali, ki smo jih spustili nazaj na travnik. Zelo radi si ogledujemo sličice z rastlinami in živalmi. 

Na velikem listu papirja smo z zeleno barvico barvali travnik, na katerega smo nalepili rožice in živali, ki živijo na travniku. 

Izdelali smo si metulje, pikapolonice in čebelice.

Ker so se zunaj začeli toplejši dnevi smo naše telovadne urice prestavili na teraso. Na toboganu zelo uživamo. V vrtcu so nas obiskali dedki in babice, s katerimi smo bosonogi hodili po čutni poti, se igrali na igralih in zelo uživali.

V toplih dnevih smo zelo veliko na terasi, kjer se igramo in zelo uživamo.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)