Pri Bubah se je veliko dogajalo

Vsak dan, preživet med svojimi prijatelji je nekaj posebnega, neka nova dogodivščina in tudi pri Bubah se je teh dogodivščin kar vrstilo. 

Kot vsako leto, smo se tudi letos vključili v vseslovenski projekt »Pasavček« in tako vsi vemo kaj je red…red je vedno pas pripet. Vsaka vožnja z avtomobilom mora biti varna vožnja, pa čeprav je oddaljena le nekaj metrov.

Velikokrat smo se odpravili na sprehode, kjer smo opazovali okolico, za njo tudi kaj dobrega naredili in tako smo tudi mi sodelovali v čistilni akciji v bližnji in daljni okolici vrtca. Za naš planet lahko skrbimo na več načinov in tako si je vsak izmed nas ob Dnevu Zemlje (22.maja) posadil svojo rastlino, za katero je skrbel, jo zalival in si jo nato odnesel domov.

Našo igralnico smo spremenili v čisto pravi laboratorij, saj smo izvajali številne poskuse. Spoznavali smo različne materiale, spoznali tudi nekaj novih (etanol) in bili navdušeni nad rezultati posameznega poskusa.

Pomlad si je nadela pisano obleko in prav uživali smo v njeni barvni raznolikosti.

Skozi lupe smo si ogledali »življenje« na travniku. Opazovali smo obliko, barvo, zgradbo živali, ki jih včasih s prostim očesom niti ne vidimo. Nabrali smo travniških rastlin, jih tudi poimenovali in si tudi sami izdelali pisan travnik v naši igralnici. 

Izdelovali smo tudi cvetoča drevesa. Najprej smo pobarvali tulce z modro barvo. Le-tem smo dodali najprej veje in nato kroglice, oblikovane iz pisanih servietk, ki so predstavljale cvetove. Ta drevesa krasijo naš hodnik.

Ker pa vemo, da brez čebel ni življenja, smo veliko dejavnosti posvetili prav njim, našim pridnim delavkam. Da nas bodo pogosteje obiskale, smo na odmaknjenem delu igrišča posadili grmovnico. Na sprehodu smo nabrali kamenčke, ki smo jih oprali, jih pobarvali v barvi čebelic in pikapolonic. Le-te niso »odletele« daleč….le do naših garderobnih omaric.

Ker pa živimo na podeželju, nas je še posebej pritegnil pogovor o kmetiji, o življenju na njej, o delu, ki ga kmetje opravljajo. Živali smo si ogledovali na slikah in na sprehodu ter jih tudi izdelovali in barvali.

Tudi knjige so naše prijateljice, saj vemo, da moramo z njimi ravnati spoštljivo in skrbno. V sklopu projekta »Menjaj branje in sanje« smo v vrtec prinašali knjige, ki jih doma več ne potrebujemo, ki smo jih prerasli. Vse zbrane knjige so se ob zaključku projekta znašle na stojnicah in smo jih tako podarili novim prijateljem in tudi zase smo izbrali kakšno novo. Učenci šole so se nas še posebej potrudili in nam odigrali zgodbico »Bobek in barčica«. 

Delček tega kar smo doživeli si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Pa lep sončen in predvsem nasmehov poln počitniški čas in se oglasimo spet jeseni, ko bodo mnogi izmed nas postali že pogumni Metulji.

JUHUHU….počitnice so tu!

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)