….PA SO ODLETELI…

…in že smo pri našem zadnjem javljanju v tem šolskem letu. V teh nekaj mesecih se nam je zgodilo zelo veliko- pa poglejmo.

Predšolski otroci iz skupine Metuljev smo se v mesecu marcu odpravili v Šolo v naravi- Dom Ajda Libeliče nad Dravogradom. Tri dni smo preživeli od doma- uživali v naravi, streljali z lokom, plezali po plezalni steni, se sprehajali po gozdu, kurili ogenj, si pekli hrenovke, iskali škrata Mirka in še in še….

Mesec marec smo posvetili tudi projektu Pasavček, kjer smo se veliko naučili o prometu, pravilih v cestnem prometu, uporaba  varnostnih pasov, otroških sedežev in podobno.

V mesecu marcu smo v vrtcu pripravili tudi zelo lepo prireditev za mamice, babice ter jim podarili skromna darilca, ki so jih izdelali otroci.

V mesecu aprilu smo barvali jajčka, se pogovarjali o prazniku Velike noči- simbolika praznika, kaj je značilno za naš kraj in še kaj.

Sodelovali smo na vrtčevskem krosu na prireditvi Atletskem troboj, ki ga je organizirala šola. Ogledali smo si čebelarsko razstavo lokalnih čebelarjev v Parku dediščine. Prav tako smo si gledali prireditev ob zaključku bralne značke v šoli z Ditko in  Ferijem Lainščkom.

In že so tu prvomajske počitnice.

V maju smo spoznavali travniške cvetlice, jih opazovali, poimenovali. V vrtcu smo pripravili tudi Dan odprtih vrat.

Predšolski otroci skupine Metuljev so imeli tudi Plavalni tečaj v Termah Ptuj.

Kot blisk je prišel mesec junij, ko smo se v skupini začeli pripravljati na našo zadnjo prireditev Zaključek vrtca in slovo mini maturantov. Veliko smo vadili- plesali, peli, deklamirali, barvali, risali, izrezovali…

Obiskala nas je Zobna asistentka, ki nam je povedala nekaj pomembnih informacij o zobni higieni. Prav tako nas je obiskala medicinska sestra iz ZD Ptuj, ki nam je povedala, kako se zaščititi pred soncem in nam pojasnila nekaj o higieni in kako sami preprečiti, da ne zbolimo.

V juniju smo si gledali tudi 2. etapo kolesarske dirke po Sloveniji- to pa je bilo nekaj.

Z gozdarjem pa smo obiskali gozd in se naučili veliko novega, ponovili Gozdni bonton in še kaj.

Sodelovali smo tudi v šolskem projektu Menjaj branje in sanje- otroci so prinesli knjige v vrtec in si jih izmenjali.

Čisto ob koncu smo obiskali še zaključno prireditev v šoli.

Tako, dragi naši bralci. Za nami so trije zelo intenzivni meseci, kjer se nam je, kot ste lahko prebrali, zgodilo zelo veliko…

Nekateri Metulji so odleteli novim dogodivščinam naproti, drugi mlajši ostajajo še eno leto v vrtcu, potem gredo tudi oni po svoje.

Vsem želimo dolgo vroče poletje z veliko smeha in veselja. Uživajte v čofotanju v morju, sprehodih, igri s prijatelji in se beremo ponovno v drugem šolskem letu.

LEPE POČITNICE

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)