Od pomladi do poletja …pri Lupinicah

Ko smo se vam zadnjič oglasili, nas je razveseljevala pomlad, sedaj pa že končujemo šolsko leto, ki je tako kot vsako do sedaj bilo radovedno, veselo, pestro in marsikaj smo se naučili.

V času pomladi smo opazovali cvetoča drevesa in jih tudi sami izdelali. K pomladnemu času sovpada tudi Velika noč in izdelali smo si velikonočne košarice, ki smo jih odnesli domov in vanj shranili velikonočne pirhe, tudi čokoladne. Vemo pa, da ne smemo pojesti preveč sladkarij…na to nas opozarja tudi medicinska sestra, ki nas skozi leto večkrat obišče, nas razveseli s kakšno krajšo zgodbico in seveda s seboj prinese lutko – kravico Lisko. 

Za svoje dobro počutje skrbimo vsak dan, saj veliko plešemo in telovadimo. Seveda pa ne pozabimo na svojo varnost, tudi v prometu. Tako se vsako leto vključimo v projekt »Pasavček«. Tako smo si v okviru projekta izdelali avtomobile, se igrali v telovadnici, »prebirali« pravljice in se odpravili na kratek sprehod. 

Čeprav smo še majhni, ni to edini projekt v katerem smo sodelovali. Tudi na temo »Varno s soncem« smo izpeljali veliko aktivnosti. Izdelali smo plakat kako se zavarujemo pred soncem, »oblekli« smo punčko in fantka, izdelali drevo in njeno senco, si izdelali senčnike in si naredili osvežujočo limonado. Tudi sončnice smo posadili. Le-te pridno rastejo in kmalu bodo s svojimi mogočnimi cvetovi krasile našo visoko gredo.

To vreme je letos malo muhasto, zato nismo izdelovali le sončkov, ampak tudi oblake. Mi imamo sicer raje sonček, ampak naš fižolček je pridno rastel, ker smo ga tudi zalivali. 

Hm, in veste kaj? Tudi mi smo zelo zrasli v tem šolskem letu. Pa ne le v višino, ampak naučili smo se veliko novega, marsikaj novega preizkusili, pridno uporabljamo kahlice, vglavnem nikoli nam ni bil dolgčas. Nekatere Lupinice pa so tako zrasle, da bodo septembra postale že Gosenice. Tiste manjše Lupinice pa bomo medse sprejele nove, še manjše prijatelje in tudi z njimi bomo spletli vezi prijateljstva.

Za konec bi se vam , dragi starši radi zahvalili, da smo tako dobro sodelovali, da ste nam prisluhnili, saj le z roko v roki pridemo do željenega cilja. 

Počitniceeeee! Preživite jih v družbi najdražjih, v družbi svojih otrok. Vzemite si čas za kakšno novo lumparijo.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)