“Metulji” dobrodošli nazaj

In ko je končno napočil mesec februar so naši “Metulji” počasi, a pogumno “prileteli” v našo igralnico. Tako je v naši igralnici ponovno zavladal smeh, nagajivost, predvsem pa so iskrene oči in velika prijateljstva bila tisti žarek, ki smo ga že vsi tako nestrpno pričakovali. Dekleta in fantje so postali večji, pogumnejši, predvsem pa ohranili otroško navihanost in pristnost. Prvi dnevi našega druženja so bili namenjeni pripovedovanju vseh prigod, ki so se nam zvrstili v času dolgih “počitnic”. Otroci so znali povedati veliko zanimivih stvari, a ob vsem tem, se tudi prisrčno nasmejati in pošaliti. Kaj kmalu smo zavihali rokave ter se lotili vodenih dejavnosti. Sprva smo spoznavali matematične dejavnosti- like, vzorce, števila, črke. Ob spontani igri smo preizkušali gradnike – gradili, razvrščali, primerjali, opisovali – ob vsem tem pa uporabili veliko svoje domišljije. Seveda smo tudi mi ponovno utrdili znanje o slovenskem kulturnem prazniku. V ta namen smo si izdelali prve samostojne knjige, kjer smo se preizkusili kot ilustratorji ter pripovedovalci svojih družin. Ogledali smo si vrtčevsko knjižnico, poskrbeli za uničene knjige ter se dnevno navajali na daljše pripovedovanje in opisovanje.

Tudi zimske dneve smo izkoristili v celoti – oja, igra na snegu je bila prav zabavna, prijetna in nadvse razgibana.

Ob pustnem času, smo spoznavali različne pustne like in običaje –  spoznali smo etnografske maske, izdelovali plakate, se podučili o razlikah med korantom in kurentom, na sam pustni torek pa si priredili ples v maskah.

S prebujanjem prvi spomladanskih cvetlic v naši okolici, se je počasi pričela prebujati pomlad tudi v naši igralnici. V naravi smo opazovali spremembe, se pogovorili o prvi spomladanskih cvetlicah, jih opisovali, poduhali, se naučili veliko novih pesmic, predvsem pa svoje spretnosti urili v likovnih dejavnosti, kjer smo si v naši igralnici in na hodniku pričarali skorajšnjo pomlad. Dnevno smo se podajali na daljše pohode, se urili samostojnosti pri obrokih, prisluhnili številnim zanimivim pravljičnim junakom, obenem pa že kovali načrte ob prihajajočem mesecu marcu. Seveda vam vsega še ne smemo izdati, lahko pa vam dovolimo, da pokukate v našo galerijo, kjer si lahko ogledate kako razgibano smo dneve preživljali nazaj v našem vrtcu, med svojimi prijatelji. Prav luštno je bilo.   

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)