Bube ponovno skupaj

Za 26. januar bi lahko rekli, da je bil najsrečnejši dan za otroke, vzgojitelje in verjetno tudi za starše. Igralnica se je ponovno napolnila z otroškim smehom in pozitivno energijo, ki so jo otroci oddajali ob ponovnem snidenju s prijatelji in vzgojitelji.

Naj vam povemo, da so nas vse do vrnitve v vrtec v igralnici čakala darila, ki nam jih pustil Božiček že v mesecu decembru. Z velikim zanimanjem smo jih odprli in ugotovili, da nas je Božiček presenetil oziroma nagradil z novimi igračami. Zelo se radi igramo z njimi in se seveda zahvaljujemo za takšno presenečenje. V tem kratkem obdobju našega druženja,  smo počeli veliko stvari.  Ker nas je vreme nagradilo s snegom, smo ga seveda izkoristili za rajanje na snegu. To je bilo zabavno.

Ob vrnitvi v vrtec smo najprej praznovali slovenski kulturni dan – zapeli smo slovensko himno ter si izdelali slovenske zastave. Ste jih mar videli na našem hodniku?  Kmalu za tem pa že rajali pustnih maskah. Naučili smo se pesmici o pustu, prebrali zanimivo zgodbico ter si izdelali lepe kurante. Veliko smo se pogovarjali tudi o zimskih športih – le te smo si ogledali na posnetkih. Najbolj so nam bili všeč umetnostni drsalci, zato smo si tudi mi izdelali svoje drsalke. Ob vsem tem pa nikakor nismo pozabili na živali pozimi. Prebrali smo zgodbico o mucku Mustiju in mu pomagali v mrzlih zimskih dneh. Veliko smo tudi šteli. Šteli smo snežinke, ki so nam kar nekaj časa krasile mize, pri tem pa z različnimi navodili in pravili urili strpnost, poslušnost in vztrajnost. Sedaj smo naše »znake« na mizah že preuredili – snežinke so se stopile in poslovile, mi pa poskrbeli za zamenjavo, kjer se nam sedaj dnevno nasmihajo prelepe cvetlice, znanilke pomladi. Ob pogovoru, raziskovanju in ogledu le teh smo se naučili tudi veliko spomladanskih pesmic.

V zadnjih dneh nas je obiskalo zelo toplo sonce – sploh se mu ne moremo upreti, zato se dnevno podamo na krajši ali daljši raziskovalni pohod, kjer z velikim veseljem opazujemo spremembe v naravi in poskrbimo za svoja zdrava telesa.

V mesecu marcu pa nikakor ne moremo mimo naših mamic. Ne samo mamic! Mimo naših družin, naših atijev, bratcev, sestric, babic, dedkov, skratka vseh, ki jih imamo ob sebi in jih imamo zelo radi. Kaj točno bomo o njih povedali, izdelovali,..naj ostane zaenkrat še skrivnost. Ob našem naslednjem pisanju, vam zagotovo izdamo. Sedaj pa kar, pogumno zakorakajte med našo galerijo slik, kjer vas velike »bube« iz srca pozdravljamo.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)