….OD BUBE DO METULJA….

Poletne počitnice so se končale, kot bi mignil in zakorakali smo v novo šolsko leto. Skupino Metulji obiskuje 21 otrok, starih od 4- 6 let.  Za 12 otrok je to zadnje šolsko leto v vrtcu.

V septembru smo se dodobra spoznali, sprejeli pravila skupine, ki se jih držimo vsi ter odkrivali bližnjo in daljno okolico vrtca.

Veliko smo se pogovarjali o jeseni- značilnostih, opravilih, živalih, vremenu, barvah,…

Imeli smo evakuacijsko vajo, sodelovali v projektu Ulice otrokom, obiskal nas je čarodej, kuhali smo kompot, izdelovali sadje za naš sadovnjak v avli vrtca, posladkali smo se tudi s kostanjem na tradicionalnem kostanjevem pikniku.

Obiskovali smo gozd in spoznavali njegove skrivnosti. 

Na poljih smo iskali ptičje strašilo in ker ga nismo našli, smo si ga izdelali sami- otroci so ga poimenovali Oliver. Vsak dan nas je pozdravil sredi hodnika.

Obiskali smo sadovnjak in se posladkali z jabolki.

Po dolgem času je našla pot k nam tudi zobna asistentka in nas malo poučila o higieni zob, kako pomembno je umivanje zob in obisk zobozdravnika.

Obiskali smo gasilce v gasilskem domu in si ogledali njihovo opremo in cirkulanske gospodinje , ki so nas prijazno povabile na pečen krompirček.

Pred 1. novembrom smo se sprehodili na pokopališče in se spomnili na naše drage, ki tam počivajo. Izdelali smo svečko, ki so jo otroci lahko odnesli na grobove.

In že so bile tu JESENSKE POČITNICE.

Dotaknili smo se tudi matematike- števila, štetje do 20, liki, oblike, barve,…

Pogovarjali smo se o tradicionalnem slovenskem zajtrku- kako pridobimo mleko, med, kruh, jabolka. Pridelovanje hrane nekoč in danes.

In tako smo pričakali veseli praznični december. Izdelali smo že voščilnice, izdelali zimsko- praznično dekoracijo na hodniku….

…in se fotografirali za nov koledar in za spomin …

Pripravili smo tudi čudovito in s čustvi nabito poslovilno prireditev za vzgojiteljico Nado, ki se je poslovila od službe in že zasluženo uživa v pokoju.

Vmes smo še praznovali rojstne dneve otrok.

V skupini imamo letos nekaj novosti- mini projekte skupine:

  • RAD BI TI POVEDAL- otroci pripovedujejo, kar želijo
  • BERIVA SKUPAJ- pravljico prebrano doma otrok predstavi v vrtcu
  • JOGA ZA NAJMLAJŠE- otroci uživajo v elementih joge in se sproščajo na poseben način ob glasbi in različnih pripomočkih.

To je samo nekaj utrinkov naše skupine. Veliko vsega pa se niti ne da ubesediti. Se pa lahko pohvalimo, da smo se kot skupina zelo dobro ujeli in nam je prav lepo.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)