DOGODIVŠČINE MALIH-VELIKIH “GOSENIC”

Počitniceeee! Je to mogoče?!

Še ne dolgo nazaj smo se vam javljali in pisali o dejavnostih v času hladne zime, zdaj pa vam že hitimo pisati o naših dogodivščinah vse od pomladi do danes. V skupini Gosenice smo letos sodelovali v projektu Pomahajmo po Sloveniji, zato smo veliko časa namenili prav dejavnostim tega projekta. V sklopu projekta smo spoznavali sebe, družino, vrtec, naš prelepi kraj Cirkulane in nazadnje še našo čudovito Slovenijo. V sklopu spoznavanja Slovenije smo si izdelali slovenske zastavice s katerimi smo v živo navijali za kolesarje na kolesarski dirki po Sloveniji, ki je potekala čez Cirkulane. Zelo smo ponosni, da smo lahko bili del tega zgodovinskega trenutka za naš kraj. Vse kar smo spoznali in se naučili med izvajanjem dejavnosti smo predstavljali našim prijateljem, otrokom in vzgojiteljicam vrtca iz Ilirske Bistrice. Srečevali smo se preko Zoom-a. Srečanja so bila zelo prijetna in zanimiva.

Zelo veliko smo se gibali zunaj, raziskovali naravo, spoznavali spomladanske cvetlice, iskali majhne živalce, ki se skrivajo v zemlji ter ob vsem tem raziskovanju prepevali čudovite pesmice.

Pomlad je čas, ko praznujejo tudi naše mamice. Zelo smo se potrudili in pripravili kratek kulturni program, ki so si ga družine lahko ogledale na spletni povezavi. Izdelali smo tudi prikupna darilca za mamice.

V vrtcu sta nas obiskali tudi medicinski sestri s katerimi smo se pogovarjali o skrbi za naše zdravje. Prisluhnili smo zanimivim zgodbicam, ki sta nas opomnili kako pravilno skrbeti za svoje zobke, kako pomembno se je umivati ter kaj narediti, da bo naše telo zdravo. Ščetkali smo zobke, barvali pobarvanke o zobeh ter si na zelo zanimiv in igriv način umivali roke.

Dnevi so minevali z veliko hitrostjo in kot bi mignili se je že bližala naša zaključna prireditev. Kako zelo smo se je veselili, saj smo po dolgem času nastopali pred veliko množico naših staršev, babic, dedkov, itd. Zelo smo uživali ob nastopu in zagotovo so uživali vsi gledalci.

Preden so se počitnice zares začele smo si privoščili en taki divji, podaljšan dan v vrtcu. Poimenovali smo ga “Razigrani dan Gosenic”. Ta dan so otroci bivanje v vrtcu podaljšali kar do 18. ure. Pripravili smo si sadne kupe, napihnili bazenčke in maksimalno uživali ob kopanju in škropljenju z vodo. Tudi zaplesali smo ob glasni glasbi. Dan, ki nikoli ne bo šel v pozabo!

Trenutno že uživamo poletje. Nekateri doma v družbi staršev, babic, dedkov nekateri pa v dobri družbi vzgojiteljic in prijateljev v vrtcu. Naše male “gosenice”, ki niso več tako male bodo kmalu odšle k “bubam” in kako zelo hitro bodo poletele kot pisani metulji v nov svet. Do takrat pa bomo še naprej uživali, raziskovali, se igrali ter popestrili vsaki dan v vrtcu.

Lep navihani pozdrav od “gosenic”.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)