SKUPINA BUBE

Mrzli dnevi so minevali ter postajali vse toplejši. Otroci iz skupine Bube smo bili zelo veseli toplih dni saj smo lahko začeli raziskovati naravo.  Spoznavali smo razno cvetje, si ga ogledovali, opazovali različne žuželke ter se o njih pogovarjali. Šli smo med visoko travo. Tako visoko, da nas vzgojiteljice skoraj niso več našle. Še dobro, da smo ob raziskovanju travnika prepevali pesmice, ki so odmevale v ušesih vzgojiteljic ter ostalih prebivalcev travnika. Nekega lepega sončnega dne so v bližnji okolici vrtca podirali veliko drevo. Za nas je bil to poseben dan saj kaj takega še nismo videli.  Ogledovali smo si potok Bela ter se pogovorili kaj vse plava in živi v njem. Opazili smo pupke in mrest, ki je plaval na obrobju potoka. Ker smo radi zunaj, smo velikokrat šli na šolsko travnato igrišče. Igrali smo se različne igrice, tekali smo, skakali, si podajali žoge in še kaj. V skupini smo spoznavali tudi našo občino, državo, se pripravljali na zaključno prireditev ter na javljanje preko spleta otrokom skupine Mravljice iz vrtca Otona Župančič iz Ljubljane, s katerimi smo sodelovali v projektu Pomahajmo po Sloveniji. Veliko smo govorili o prometu v naši občini, saj smo bili vključeni v projekt Pasavček. 

Obiskal nas je tudi gozdar, ki se je z nami podal na pot skozi gozd. Med drugim nam je pokazal tudi koliko je katero drevo staro. To je naredil s posebnim svedrom. 

Na obisk je prišla tudi zobna medicinska sestra, ki nam je predstavila pravljico Medvedek Šapi. Otroci so si ob posebni igrački kravici sami poščetkali zobke v umivalnici. Obiskala nas je tudi medicinska sestra iz bolnišnice, ki nam je predstavila, zakaj si je potrebno umivati roke in kako in zakaj se je potrebno zaščititi pred soncem. Ob zanimivi zgodbici nam je pokazala kaj se zgodi če imamo na rokah bakterije. Za konec še nam je pokazala, kako se je potrebno vsakodnevno gibati in telovaditi.

Pred vročimi počitnicami smo izdelali poletno dekoracijo, ki jo vidite v avli in na slikah. V okviru projekta Varno s soncem pa smo govorili tudi o vročinskih valih, zaščiti pred vročim soncem,  si izdelali kapice in še kaj. Vse to si lahko ogledate med našimi slikicami.

Lep pozdrav od »Bub«

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)